Championat-presentasjon: Hr-Gåte NO43711/10

NJ(B)CH Hr-Gåte (NO43711/10), eier Marianne Steenland.

Gåte er min første elghund og et ekte samarbeidsprosjekt.

Bjørn Grue hjalp meg å plukke ut kull og valp hos Martin Krogh i Dalsbygda, samt å få henne i gang i skogen.

Gåte er datter av FK-Rai og norgesmester Elgjaktens Hera og vi hadde med det et godt utgangspunkt.

Jeg legger vekt på grunndressur og samarbeide for alle mine jakthunder fra de er små. Når det er på plass, kan vi ha fokus på jakt når vi er i skogen.

Sammen med sin fører Harald Grue har Gåte fått bevist sine gode gener. Han har bøtter av tålmodighet og erfaring fra elgskogen, og det har vært viktig for å holde Gåtes store jaktlyst i sjakk. Sammen er de et team som ikke gir seg.

Gåte har gått mange gode prøver; høydepunktet kom på 2-dagers prøven i august 2013 under vanskelige forhold. Det ble førstepremie begge dager og poengsum 187.

Gåte har stor jaktlyst, er sporsikker og lettdressert; egenskaper hun ser ut til å nedarve til sine avkom. Hun er utpreget rolig og behagelig i hverdagen, og sosial i resten av flokken min. Hun har oppnådd mye hittil til tross for at de beste årene skal ligge foran henne.

På vegen mot N J(B)CH har Gåte gått disse jaktprøvene:

26.08.2012 - Østerdalen Elghundklubb - Dommer: Aasvang, Åge - 75 poeng

31.08.2012 - Østerdalen Elghundklubb - Dommer: Tørresdal, Ivar - 71 poeng