Miljøtreninger og vinterutstilling på Alvdal.

Covid-19 har satt en stopper for mange arrangement siste året til stor frustrasjon for hundefolket. Østerdalen Elghundklubb har holdt aktivitetsnivået oppe takket være grundig arbeid med å bl.a se muligheter for gjennomføringer. Vi har også hatt lokale og nasjonale regler og anbefalinger på vår side i periodene for planlagte arrangement. For utstillingskomiteen har dette vært til stor glede, og miljøtreninger og utstillinger har gått som normalt med gode retningslinjer.

Den 28 februar 2021 arrangerte Østerdalen Elghundklubb vinterutstilling i Fjellregionens Ridehall på Alvdal. Denne arrangeres årlig på Røros, men pga Covid-19 måtte den flyttes til et mer passende sted. Ettersom klubben arrangerte utstilling på Alvdal i november 2020 med gode tilbakemeldinger, falt valget ganske naturlig på denne ridehallen igjen. Den har fasiliteter som fungerer perfekt til dette formålet! I forkant av utstillingen sendte vi søknad til kommunelege om tillatelse for å arrangere, og dette ble godkjent av vedkommende og en kriseledelse.

Dommere for dagen var Arnstein Hagen på Norsk Elghund grå, og Siv Sandø på Jämthund og øvrige raser.  Hele 155 hunder ink valper tok turen for å få en bedømmelse.

Kort fortalt om gjennomføringen, så fikk utstillerne et nøye planlagt tidsskjema for dagen. Dette for å være tilstede i kortest mulig tid, og for at det til enhver tid skal være lett å holde kontroll på antallet i hallen. Vi delte hallen i to, med egen inngang med registrering av ekvipasjene og egen utgang. Vi brukte store utstillingsringer, og arrangementet var lukket for publikum. Ingen kiosk og katalog.

Miljø/ringtreninger arrangeres i forkant av våre utstillinger med Marianne Steenland i spissen. Det er stor interesse, med opptil 30 deltagende ekvipasjer. Noen kvelder har vi måtte delt opp gruppen for å overholde smittevern. Denne type trening medfører store fordeler når man skal vise hunden sin på utstilling. Man får vist hunden sin på en bedre måte, det blir lettere for dommeren å få sett hunden ordentlig og dermed kan gi en så riktig bedømmelse som mulig.

Vi ser nå frem til vår neste utstilling, som blir på Elvål i Rendalen den 4 juli 2021. Følg med på klubbens facebook-og hjemmeside.  Vi takker alle fremmøtte for at våre retningslinjer ble fulgt. En stor takk til vår fòrsponsor Royal Canin.

LINK TIL RESULTATER

Best for dagen ble svarthunden Fort Hjort Teddy (NO30820/20) som eies av Kjell Jørund Lian. Vi gratulerer 😊

Østerdalen Elghundklubb innførte en vandrepremie i 2015, hvor eieren av hund som vinner en utstilling hos oss 2 ganger får denne til odel og eie. Fort Hjort Teddy med sin eier Kjell Jørund Lian er nå stolte eiere av denne pokalen. Vi gratulerer!

BIS valp

Norsk Elghund Sort  Skadi Av Pashaug NO49748/20 som eies av Monica Settemsdal

BIS 1-2-3:

1.NES. Fort Hjort Teddy NO30820/20 som eies av Kjell Jørund Lian
2.NEG. Heggbrenna´s Arne NO46731/19 som eies av Hege Henningsen
3.Jämt. Mt-Kaos NO44803/18 som eies av Arne Haugskott

BIR/BIM NEG:

BIR. Heggbrenna´s Arne NO46731/19 som eies av Hege Henningsen

BIM Heggbrenna´s Astrid NO46726/19 som eies av Hege Henningsen

BIR/BIM Jämthund:

BIR. Mt-Kaos NO44803/18 som eies av Arne Haugskott

BIM. Fäbobergets Looli SE24550/2018 som eies av Arild Berget

BIR/BIM NES:

BIR. Fort Hjort Teddy NO30820/20 som eies av Kjell Jørund Lian

BIM. Eira NO42160/20 som eies av Arne Harald Wintervold

Fjellregionens Ridehall

En stor takk til alle som var med på å gjennomføre dagen på en utmerket måte.

Forsponsor Royal Canin

Østerdøler i gråhundtoppen!

Per Morten Bangen med NO38025/15 Mini-J Oppnådde CK, CERT, BIR og 2 BIS.

Frank Engene med Midtskogmarkas ET Tyra oppnådde CK og BIM.

Du finner flere resultater fra utstillingen her.

Bilde: Per Morten Bangen og Frank Engene

Rena utstillingen 2015 ble avholdt på Hovdmoen på Rena lørdag 25. april med 121 påmeldte hunder. Dette er nærmere en dobling av påmeldte hunder fra 2014. Det var representert 7 elghundraser, disse var Jämthund, Karelsk Bjørnehund, NEG, NES, Østsibirsk Laika, Hälleforshund og Svensk Hvit Elghund. Dommere var Ola Holsing og Marianne Holmli. Arild Berget ga 12 valper sin bedømmelse.

Resultater og flere bilder fra utstillingen finner du her.

Vinner av Renautstillingen 2015 ble:

BIS og BIR NEG: SE J(LÖ)CH SE UCH Edhälls Eroz SE32099/2012. Eier:Thomas Larsson

Saga, med eier Bjørn Grue, ble beste tispe på Løkkenutstillinga 2015. Hun oppnådde 1BK CK 1 BTK Cert og BIM denne dagen.

Vi gratulerer!

Fullstendig resultatliste finner du her.